kävelymatto kotiin

Kävelymatto kotiin & toimistoon – Muista nämä asiat!

Paras kävelymatto kotiin voi olla oikein hyödynnettynä monipuolinen laite, joka kykenee tarjoamaan lukuisia terveydellisiä hyötyjä ja käyttömahdollisuuksia. Paitsi että siitä voi hyötyä kuntoilijat ja terveydenhuollon ammattilaiset kuntoutus- ja terapiakäytössä, myös toimistotyöntekijät voivat hyötyä sen terveyttä edistävistä ominaisuuksista* hankkimalla paras kävelymatto toimistoon. Moni etänä seisaaltaan töitä tekevä voi saada matosta apua myös paremman virkeystason säilyttämiseen.

Kävelymaton monet käyttötarkoitukset ja hyödyt

Kävelymatto* sopii monenlaiseen käyttöön ja voi tarjota hyötyä myös ennaltaehkäisevästi erilaisiin ongelmiin. Tässä on joitakin yleisiä käyttötarkoituksia kun kävelymatto kotiin on teemana:

  • Matto on erinomainen väline kunnon ylläpitämiseen ja parantamiseen. Se tarjoaa mahdollisuuden kävelyyn ja juoksuun säällä kuin säällä, mikä tekee siitä kätevän vaihtoehdon ulkoliikunnalle.
  • Moni käyttää mattoa hyödykseen painonhallinnassa*. Säännöllinen liikunta kävelymatolla voi auttaa polttamaan kaloreita ja tukemaan painonpudotusta*.
  • Kävelymattoja voidaan käyttää toimistotyössä seisomatyöpisteiden tai säädettävien työpöytien kanssa. Matto ja sähköpöytä ovat erinomainen vaihtoehto istumiselle.
  • Kävely on hyväksi myös mielenterveydelle. Kävelymatolla liikkuminen voi auttaa stressin hallinnassa ja mielialan kohentamisessa, vaikka luonnossa kävely voikin olla vielä tehokkaampi tapa.
  • Kävelymatto kotiin ja juoksumatot ovat hyviä välineitä sydämen ja verisuoniston kunnon ylläpitämiseen ja parantamiseen.
  • Monet fysioterapeutit ja lääkärit suosittelevat kävelymattoja osana kuntoutusohjelmia*. Niitä voidaan käyttää esimerkiksi vammojen, leikkausten tai sairauksien jälkihoidossa.
  • Kävely- ja juoksumatot mahdollistavat tehokkaan liikunnan ilman tarvetta matkustaa kuntosalille tai ulos liikkumaan. Moni käveleekin työpäivänä riittävän askelmäärän kunnon ylläpitämiseksi.

Millainen on paras kävelymatto kotiin?

Kävelymattoja on nykyisin saatavilla hyvin erilaisilla hinnoilla. Vaikka hinta usein korreloikin laadun kanssa, kannattaa ostopäätöstä tehdessä ottaa huomioon myös muita tekijöitä. Kiinnitä uutta mattoa ostaessa* huomiota näihin tekijöihin:

  • Moottori on yksi tärkeimmistä tekijöistä kävelymaton laadussa. Tehokas moottori takaa tasaisen ja hiljaisen käynnin. Käyttäjän paino ja harjoitteluohjelma vaikuttavat moottorin tarvittavaan tehoon, mutta yleisesti ottaen 2,0–3,0 hevosvoiman moottori riittää varsin hyvin kotikäyttöön.
  • Kävelyosan pinta-ala on tärkeä, varsinkin jos olet suurikokoinen. Suurempi pinta-ala antaa enemmän tilaa ja mukavuutta liikkumiseen, jolloin sinun ei tarvitse miettiä jokaisen askeleen osumista matolle.
  • Laadukkaissa matoissa on iskunvaimennusjärjestelmä, joka vähentää kuormitusta nivelille ja nivelkudoksille. Tällä on paljon vaikutusta varsinkin pidemmällä aikavälillä.
  • Hyvällä kävelymatolla on usein säädettävät nopeus- ja kaltevuustasot. Näin voit oman kuntosi ja tavoitteittesi mukaan säätää itsellesi sopivasti vastetta.
  • Kävelymaton ohjauspaneelin eli konsolin tulisi olla selkeä ja helppokäyttöinen. Laadukas laite tarjoaa tietoa matkan pituudesta, nopeudesta, kalorien kulutuksesta ja jopa sykkeestä.
  • Laadukkaissa kävelymatoissa on valmiita harjoitusohjelmia, kuten intervalleja, vuorikiipeilyä ja syketavoiteohjelmia. Näiden avulla harjoitteluun tulee lisää vaihtelua.

kävelymatto kotiin
Gymstick Walkingpad – suositeltu vaihtoehto parhaaksi kävelymatoksi

Gymstick Walkingpad kävelymatto* on noussut erittäin suosituksi kävelymatoksi ja syitä tähän on helppo ymmärtää. Maton pitkä (120cm) ja leveä (43cm) kävelyosuus tekevät siitä ihanteellisen vaihtoehdon. Matto painaa 31kg, joten sitä on helppo siirrellä, mutta samalla se on tarpeeksi tukeva ja laadukkaan tuntuinen.

Kävelytasolla matto kulkee tasaista 0,5 km/h nopeutta, ja sitä voi käyttää työskentelyyn. Maton nopeutta ja toimintoja voi säätää joko mukana tulevalla kaukosäätimellä tai halutessaan puhelimen avulla. Maton maksiminopeus on 6 km/h.

Gymstick Walkingpad on myös mahdollista laittaa keskeltä kokoon. Tällöin säilyttäminen esimerkiksi työpöydän vierellä on mukavan käytännöllistä.

Suosittelemme Gymstick Walkingpadia kaikille niille, jotka etsivät laadukasta kävelymattoa. Tämä matto on hintaluokaltaan hieman edullisempi kuin monet muut keskimääräiset kävelymatot, ja sen hinta on noin 600-700€.

Kävelymaton koko ja mitat

Kävelymattojen koot vaihtelevat, mutta suurikokoisiin juoksumattoihin verrattuna ne ovat tyypillisesti selvästi pienempiä. Näin ne voi sujauttaa kätevästi vaikka sähköpöydän alle ilman ongelmia.

  • Laitteen leveys on tyypillisesti noin 60–80 cm ja pituus noin 120–150 cm. Joissakin malleissa on suurempi pinta-ala, mikä tarjoaa enemmän tilaa liikkumiselle.
  • Maton korkeus riippuu täysin sen rakenteesta ja taittomekanismista. Jos käytät mattoa töitä tehdessäsi, valitse malli, jonka saa laitettua pöydän alle.
  • Monet kotikäyttöön suunnatut matot ovat taitettavia, jotta niitä voi helposti säilyttää tai siirtää tarvittaessa.

Pidä huoli, että maton ympärillä on aina riittävästi tilaa, jotta käyttäminen on turvallista ja mielekästä. Jos liikutat mattoa usein, valitse malli, jossa on renkaat tai jonka voi taittaa.

Näin käytät kävelymattoa työskennellessäsi

kävelymatto toimistoon

Vaikka ajatus kävelymatolla kävelemisestä töitä tehdessä voikin tuntua vieraalta, moni saa siitä uuden terveyttä ja hyvinvointia edistävän rutiinin. Monelle se voi olla tapa säästää myös aikaa, kun kuntoilemaan ei tarvitsekaan lähteä enää työpäivän päätteeksi. Jotta käyttö sujuu oikein, ota nämä tekijät huomioon:

  1. Aseta kävelymatto kotiin niin, että työasentosi on miellyttävä, etkä joudu esimerkiksi kurkottamaan. Varmista, että sinulla on riittävästi tilaa kävellä mukavasti.
  2. Näytön yläosan tulee olla silmien korkeudella, ja käsien tulisi olla 90 asteen kulmassa niin, että näppäimistön ja hiiren käyttö ei vaadi yläkropan jännittämistä.
  3. Aluksi on tärkeintä vain, että matto juuri ja juuri liikkuu. Näin pääset ajatuksesta kiinni, eikä koko touhu tunnu liian vieraalta. Myöhemmin voit lisätä vauhtia.
  4. Kävellessä tulee käyttää hyvin istuvia kävely- tai juoksukenkiä*. Kiinnitä huomiota pohjiin, jotta jalanpohjat eivät väsy nopeasti.
  5. Vaikka käytät kävelymattoa työskennellessäsi, muista pitää säännöllisiä taukoja. Nouse kävelymaton päältä, venyttele ja anna jaloillesi sekä selällesi lepoa.

On mielenkiintoista seurata esimerkiksi kuljetun matkan määrää tai kulutettuja kaloreita. Jos nämä ominaisuudet eivät kuulu laitteeseen, voit hyödyntää puhelimeen ladattavia sovelluksia.

Kävelymaton käyttäminen työskennellessä voi auttaa vähentämään istumisen haittoja ja parantamaan yleistä terveyttäsi. Ole aluksi kärsivällinen, sillä voit tarvita aikaa tottuaksesi tähän uuteen työskentelytapaan. Saatat myös tarvita enemmän vettä ja välipaloja, jotta et väsy. Usein kuntoilun myötä tekee mieli myös entistä terveellisempää ravintoa*.

Kävelymattojen sovellukset

Useilla kävelymattovalmistajilla on omat mobiilisovelluksensa, jotka ovat suunniteltu yhteensopiviksi heidän mattojensa kanssa. Nämä sovellukset voivat sisältää harjoitusohjelmia*, seurata liikunnan määrää ja antaa käyttöohjeita.

Myös suositut fitness-sovellukset ovat yhteensopivia useiden kävelymattomerkkien kanssa. Ne voivat tallentaa ja seurata kävely- ja juoksuharjoituksiasi, tarjota harjoitusohjelmia ja antaa sinulle tietoa suorituksistasi.

Käytettävissä olevat sovellukset ja niiden ominaisuudet voivat vaihdella käytössäsi olevan kävelymaton ja mobiililaitteesi mukaan. Jos olet kiinnostunut sovellusten hyödyntämisestä, kannattaa tarkistaa niiden yhteensopivuus jo ennen maton ostamista.

Kävelymaton hinta

Kävelymatto kotiin ja sen hintaan vaikuttaa varsinkin merkki, moottorin teho sekä näyttö/käyttöliittymä. Edullisten mattojen hintahaitari on 200–500 €. Tämän hintaluokan kävelymatot riittävät kevyeen kävelyyn ja peruskuntoiluun, mutta niillä saattaa olla rajoitettu moottoriteho ja muutenkin rajoittuneemmat ominaisuudet.

Katso edullisimmat kävelymatot oheisten kuvien kautta:

React Kävelymatto 1500

Katso tuote*

React Kävelymatto V2

Katso tuote*

React Kävelymatto

Katso tuote*
Keskiluokan kävelymatot maksavat noin 500–1500 €. Tässä hintaluokassa löytyy monipuolisempia malleja, jotka sopivat laajemmalle käyttäjäryhmälle. Ne tarjoavat paremman moottoritehon, monipuolisemmat harjoitusohjelmat ja usein paremman iskunvaimennuksen. Ne ovat usein myös kestävämpiä, joten voivat tulla pidemmällä aikavälillä halvemmaksi kuin aivan halvimmat mallit.
kävelymatto kotiin
Suositelluin tuote!

Gymstick Juoksumatto WalkingPad

Tämä tuote on suositelluin yksilö keskitason hinnoittelun kävelymatoista.

Katso Gymstick Walkingpad kävelymatto klikkaamalla tästä*

Laadukkaimpien mattojen hinnat ovat 1500 eurosta ylöspäin. Näissä on sitten jo korkealaatuiset moottorit, laajat ja kestävät kävely- ja juoksupinnat, monipuoliset harjoitusohjelmat, kosketusnäytöt, syketunnistimet ja muut edistyneet ominaisuudet. Ne soveltuvat kävelyn lisäksi myös kovempaan kuntoiluun.

Yleensä matto hankitaan useiksi vuosiksi, joka on hyvä ottaa huomioon itselle sopivaa hintaa pohtiessa. Maton merkitys terveyteesi voi olla myös merkittävä, joten välttämättä aivan halvimpien mallien ostaminen ei ole loppujen lopuksi järkevintä. Huomioi kuitenkin, että matto voi tarvita myös huoltoa, joka lisää kokonaiskustannuksia.

WalkRo kävelymatto toimistoon

Tämä tuote on suosittelemamme kävelymatto arvokkaimmasta hintakategoriasta.

Katso WalkRo kävelymatto toimistoon napsauttamalla tästä*

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka monta kaloria voin polttaa kävelemällä kävelymatolla?

Kalorien poltto kävelymatolla riippuu varsinkin kävelyn nopeudesta, kestosta ja kehon painosta. Keskiverto tunti kävelyä voi polttaa noin 300–400 kaloria, mutta tarkka määrä vaihtelee yksilöllisesti.

Kuinka paljon tilaa tarvitsen kävelymatolle?

Käytännössä kävelymatolle olisi hyvä olla tilaa noin 1,2 metriä leveyssuunnassa ja 2 metriä pituussuunnassa. On siis tärkeää jättää tilaa ympärille, jotta voit kävellä turvallisesti ja käyttäminen on helppoa ja mukavaa.

Tarvitsenko erityisiä kenkiä kävelymatolla kävellessä?

Kävelymatolla tulee kävellä miesten juoksukengillä tai naisten kävelykengillä. Ne tarjoavat tarvittavaa tukea, iskunvaimennusta ja vakautta, mikä auttaa vähentämään rasitusta jaloillesi ja nivelillesi liikkuessasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *